Daca oferi contraprestatii banesti angajatilor tai pe conturile REVOLUT, iata ce trebuie sa stii despre acest aspect: "Revolut ne pune la dispoziţie orice informaţie solicitată. Se înșală cine își imaginează că nu găsim banii pe acest card." , sustine conducerea ANAF
REVOLUT a anuntat in noiembrie 2020 ca romanii isi pot primi salariul în RON direct în contul Revolut, prin intermediul IBAN-ului în RON. Acest lucru a atras dupa sine si plata muncii la negru, angajatorii bazandu-se pe faptul ca ANAF nu poate urmari aceste conturi, fiind vorba despre o banca din strainatate. Serviciul fintech Revolut, care funcționează în România în baza unei licențe bancare care i-a fost acordată de Lituania, furnizează ANAF-ului orice informaţie solicitată, astfel încât niciun contribuabil român nu poate ascunde venituri folosind această aplicație financiară.
„Revolut a devenit o bancă. Nu pornesc de la ideea că cineva care are carduri pe Revolut sau folosește Revolut o face ca să ascundă ceva.
Nu pot spune câți români au conturi pe Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediul în Lituania, facem schimb de informații într-un timp foarte scurt și ne pun la dispoziție orice informație pe care noi o solicităm.
Dacă cineva își imaginează că are niște bani pe care nu îi poate justifica și i-a pus pe un card din ăsta, iar noi (ANAF, n.r.) nu-i găsim, se înșală”, a declarat conducerea ANAF.
„De asemenea, în cadrul acestui proiect, ANAF a implementat trei proiecte pilot de conformare, cu rol de exercițiu și experimentare, prin care s-a urmarit creșterea informării contribuabililor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (chirii), venituri din activități educaționale (meditații), precum și venituri obținute din activități și servicii de înfrumusețare/întreținere corporală”, mai transmite Fiscul.

Relatia REVOLUT cu autoritatile
„Revolut continuă să dezvolte bune relații de colaborare cu autoritățile de reglementare și instituțiile statului pentru a limita tentativele de fraudă, evaziunea fiscală și pentru a preveni spălarea banilor. Ne luăm obligațiile de reglementare și de conformitate extrem de în serios, iar relațiile noastre cu autoritățile de reglementare se numără printre prioritățile de top pentru compania noastră. Și noi ne întrebăm cine are interesul să alimenteze această percepție greșită că aplicația noastră este o soluție pentru comportamente financiare mai puțin responsabile. Dar Revolut nu încurajează în niciun fel frauda și evaziunea fiscală prin conturile sale”, a declarat Andrius Biceika,membru al top managementului Revolut Bank UAB (sucursala din Lituania de unde Revolut și-a luat licența pentru UE). În legislație există mai multe obligații prin care băncile și alte instituții financiare trebuie să pună la dispoziția ANAF datele persoanelor fizice și juridice. Aceste informații sunt folosite pentru a identifica cu ușurință persoanele care încearcă să evite obligațiile fiscale pe care le au. De altfel potrivit legislației tipul aceste de informații sunt cerute și predate zilnic. La nivel de Uniunea Europeană, Fiscul se folosește de Directiva Consiliului nr 2010/24/UE privind asistența reciprocă în materie de recuperare a creanțelor legate de impozite, taxe și alte măsuri, precum și Regulamentul (CE) nr 98/2009 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Prin aceste două instrumente, ANAF poate solicita inclusiv recuperarea banilor de la românii cu datorii la stat, care au conturi Revolut, după ce aplicația financiară și-a deschis o bancă în interiorul Uniunii Europene, în Lituania. În România, există însă și alternative ale Revolut, cum are fi: Monese, Curve, Orange Money, Paysera, etc. În fapt, acestea sunt aplicații financiare care au funcție de depozitare a banilor și plăți, cu ajutorul unor conturi virtuale.
Popriri pe REVOLUT
Pe 23 iunie 2023, Judecătoria Bacău a admis cererea de validare poprire pe numele unui creditor care are conturi la Revolut Bank UAB, prin Revolut LTD Londra. Băcăuanul încheiase un contract de credit cu o instituție bancară, în anul 2020, și nu reușise să achite ratele.Tot în luna iunie, mai mult de 60 de dosare având același obiect au fost înregistrate pe rolul instanțelor din București, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Slatina, Calafat, etc. În toate aceste litigii, sucursala București a Revolut Bank UAB apare ca terț poprit. Momentan, nu există prea multe date despre aceste dosare, în condițiile în care primele termene au fost stabilite pentru toamna acestui an.
Era de asteptat! La cat au diversificat cei de la Revolut portofoliul (acorda inclusiv credite ) sa fie luati in vizorul autoritatilor.